Subscribe:

2010. február 16., kedd

Kókusz golyó

Én csak úgy nevezem,
mindent bele.
Természetesen nem maradhat ki a 
háztartási keksz.
Majdnem mindennek ez az alapja.
Tehát veszek kekszet.
Három negyed részét ledarálom
negyed részét összetördelem
Ha van előző sütésből megmaradt
krémem, akkor azt is felhasználom.
Ha nem, akkor kikeverek egy 
Ráma margarint, porcukorral, 
amikor már majdnem kész, keverés közben
lassan csepegtetek bele egy kis rum aromát és
kakaót teszek még bele..
A kekszet  is meglocsolom egy erős 
feketekávé és rum keverékével.
Ha van lekvárom azt is keverek hozzá, 
majd a kikevert margarinnal 
összedolgozom.
Igen, és a lényeg majdnem kimaradt.
A kókusz..
Ha valaki még nem tört fel
kókusz diót, akkor ajánlom neki.
Fantasztikusan finom a frissen reszelt kókusz.
Egyik felét a masszába keverem 
/de természetesen a szárított is jó/
a másik felébe pedig beleforgatom
az összedolgozott masszából készült golyócskát.
Kókusz  dió vásárlásnál figyelni kell a következőkre:
lötyögjön benne a lé, akkor friss és jó.
Ha megrázzuk ne kongjon, mert akkor már beszáradt 
a dió, és elvált a héjtól is.Élvezhetetlen.
A két hangot könnyen meg lehet különböztetni.
Kókusz dió feltörése.
Készítünk egy edénykét elő, meg egy kalapácsot.
Bal kezünkkel megfogjuk a diót, és jobb kezünkben
a kalapáccsal óvatosan, de határozottan ütést mérünk rá
körbe körbe.
A lényege, hogy csak a héj törjön el.
Ha túl nagyot ütöttünk, eltörhet a dió is
akkor hirtelen be kell önteni az edényünkbe
a kókusz tejet.
Ha már rutinosabbak vagyunk,
csak a héj reped meg.
Erősebb késsel alá lehet nyúlni, 
és lefejteni a dióról. 
Ekkor  levágjuk óvatosan a tetejét,
és kiöntjük a levét.
A diót hámozzuk és reszeljük.
Érdemes kipróbálni nagyon egészséges a kókusz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blogod bemutatása

A sütés-főzés nem is olyan bonyolult dolog. Gyakorlat teszi a mestert. Csak el kell kezdeni, hogy tapasztalt konyhamester legyél. Jobb későn, mint soha.