Subscribe:

2010. február 16., kedd

Alma torta

Többen kérdezték, hogy
van-e a tarsolyomban 
sütés nélküli recept. 

Mivel jelenleg nem jó a sütöm
nekem is át kellett térnem
egy-két 
újdonságra. 
Az első, az alma torta volt,
amit egy kedves ismerősömtől tanultam.
Mivel mi is csak "dobjunk gyorsan össze valamit"
jeligére készítettük, így nem pontos mérés alapján tanultam meg.
Ezért pontos adatokkal nem szolgálhatok,
amiért
elnézést kérek, de igyekszem
tájékoztató jelleggel adatokat bevinni.
El nem lehet rontani, legfeljebb kanalazni kell majd.
Kedves háziasszonyok, akkor meg azt kell mondani,
hogy pont ilyenre akartam.

Tehát az alma torta receptje:
alma, vaníliás puding, cukor, fahéj, szegfűszeg,
háztartási keksz, margarin, kakaó. 

Kb. egy kiló almát meghámozunk
és kimérjük a vizet amennyi ellepi,
majd egész fahéjjal, és szegfűszeggel 
cukorral ízlés szerint oda tesszük főzni. 
Általában hamar megfő.
Közben kikeverünk pudingot.
A pudingra mindig rá kell számolni,
mivel az alma is ereszt egy kis levet,
és a kikeveréshez is használunk egy kicsit.
Tehát, ha egy liter folyadékkal töltöttük fel, 
akkor három vaníliás pudingot számolok.
Tehát kikeverem a pudingot / cukorral vigyázni,
mert már tettünk bele/
Kezem ügyébe készítem a háztartási 
kekszet, és egy tepsit, amibe majd rétegezem.
Az aljára teszek is egy réteg kekszet.
Amikor az alma megfőtt, félre húzom az edényt.
Bele keverem a pudingot, 
vissza teszem, és felfőzöm.
Utána gyorsan kell dolgozni.
A réteg kekszre teszek almás pudingot,
majd keksz, és újra puding, 
amíg tart a masszám.
A tetejére keksz kerül.
Mikor ezzel végzek, a tetejére 
cukorból és kakaóból 
kevés kis vízzel, épp hogy csak fel
lehessen főzni és elolvadjon a cukor,
csoki mázat készítek. Még forrón 
belekeverem a kakaót.
Kicsit hűtök rajta, és elkezdem
ráönteni, először csak
lassan mindenfelé csorgatni
a csokimat.
Majd hagyom, hogy kihűljön.
Ha jól sikerült, vágni lehet.
/Ha még jobban, akkor kanalazni/
Így is úgy is finom.
kis unokám egyik kedvence.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blogod bemutatása

A sütés-főzés nem is olyan bonyolult dolog. Gyakorlat teszi a mestert. Csak el kell kezdeni, hogy tapasztalt konyhamester legyél. Jobb későn, mint soha.